Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Joerg Bauer szerint a digitalizációhoz előbb alkalmazkodó vállalatok lesznek az átalakulás nyertesei, a tétlenül várakozók pedig a vesztesei. Mint mondta, a munkavégzésben közeleg a robotok és a mesterséges intelligencia térnyerése, egyre kevesebb fizikai és adminisztratív munkát végző alkalmazottra, viszont egyre több magasan képzett dolgozóra lesz szükség. Ha egy munkafolyamat algoritmizálható, egy számítógép már ma is képes elvégezni - közölte.

Az elnök a várható változásokról annyit mondott, Magyarországon nem terveznek cégeladást, de egy ilyen üzlet sosem zárható ki, például egy globális döntéshez kapcsolódóan. Bármikor megeshet például, hogy egy üzletágnak - például a háztartási eszközök gyártásának - új tulajdonost keresnek majd. Arra a kérdésre, hogy a GE magyar leányvállalata tervez-e elbocsátásokat, Joerg Bauer úgy válaszolt, abba fektetnek pénzt, ahol az megtérül.

Példaként hozta a kis- és közepes erőművek összeszerelését végző gyárat, ahová tavaly új embereket vettek fel. A fényforrásüzletág helyzete ettől némileg eltér, a LED-es világítótestek felé történő eltolódás kihat a magyarországi gyártásra is, bár a vártnál lassabban.