Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Minden résztvevő nemzet szövetsége megkapja a jegyek húsz százalékát az adott stadion befogadóképességéhez képest, ez összesen körülbelül 800 ezer belépőt jelent. Ez a magyarok esetében azt eredményezi, hogy az első, június 14-i, Ausztria elleni találkozóra 8400 belépőt kap a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), mivel a bordeaux-i stadion befogadóképessége 42 ezer fő.

Négy nappal később az Izland elleni összecsapásra, amely a 67 ezres marseille-i Velodrome-ban lesz, 13,4 ezer jegyet kapnak a magyarok, míg június 22-én a portugálok elleni csoportzáró találkozóra 11,6 ezret, mivel a lyoni Stade des Lumieres 58 ezer férőhelyes.

A jegyrendeléssel kapcsolatban az egyik legfontosabb információ, hogy az egyetlen hivatalos csatornán, az EURO2016.com weboldalon történik, ahol elsőként regisztrálni kell. Az MLSZ arra is felhívja a figyelmet, hogy az UEFA ügynökségek, irodák vagy közvetítők útján nem terjeszti a jegyeket. Így nem érdemes "szóba állni" jegyüzérekkel, akik nemcsak csillagászati árakat kérnek, de gyakran nem is rendelkeznek az általuk értékesítésre kínált jegyekkel.

A stadionon belül konkrét ülőhely kiválasztása nem lehetséges, azonban amennyire csak tudják, az azonos jegyigényléshez tartozó jegyeket egymás melletti ülőhelyre osztják ki. Aki nyer, az viszont egészen biztosan megkapja az összes igényelt jegyét, tehát nem érheti meglepetés, hogy például családtagjai nem jutnak be a mérkőzésekre. Mivel minden bizonnyal többen szeretnének majd bejutni a meccsekre, mint ahány ülőhely van, az UEFA sorsolással dönt majd.

Jegyet kizárólag a 18. életévüket betöltött személyek vehetnek. Az MLSZ-re vonatkozó jegyértékesítési szekciót azok érhetik el, akik vagy magyar állampolgárok, vagy állandó magyarországi lakóhellyel rendelkeznek. Az igényléskor a személyes adatok mellett a fizetési móddal kapcsolatos adatokat (kártyaszám, tulajdonos neve, lejárati idő) is meg kell adni. A jegyek árát csak elektronikus formában és euróban lehet kifizetni. Mivel a rendszer csak egyszer próbálja megterhelni a kártyát, ha például nem áll rendelkezésre elegendő összeg, vagy érvényessége lejár, akkor az igénylés automatikusan törlődik. Ugyancsak az igénylő felelőssége, hogy a megadott levelezési címen a májusi postázást követően át tudja venni a jegyeket.

A jegyigénylési lehetőség január 18-án délig tart, ezt követően a körben az UEFA nem fogad el újabb igényléseket. A korai és a későbbi regisztrációk között nincs különbség, vagyis mindegy, hogy a szurkolók mikor adják be igénylésüket, mert minden érvényes igénylésnek, amely az értékesítési időszak végéig megérkezik, ugyanannyi esélye van a sikerre. A jegyvásárlás ezen szakaszában mindenki kizárólag saját válogatottjának mérkőzéseire igényelhet belépőket.