A cég árbevétele 2013 óta stabilan nő. A dolgozók létszáma is emelkedett, miközben lényegében megszűnt a manuális adatfeldolgozás - mondta Robert Stöllinger vezérigazgató a közlemény szerint.

A dolgozók száma 120-szal 1200 fölé emelkedett, továbbá 2 robot is munkába állt. Kifejtette, hogy a gazdasági tanácsadói szolgáltatások területén is munkahelyteremtő hatású a robotizáció. Minden információ digitális és úgy is dolgozzák fel, de nem csak emberek, hanem erre a célra fejlesztett adatfeldolgozó algoritmusok és robotok is részt vesznek a folyamatban.

QP | Quality Placement

Az automatizáció terjedésével egyre inkább csökken a manuális munkák szerepe - és köszönhetően az algoritmusoknak, szoftvereknek, szenzoros és hálózati rendszereknek - az emberek egyre magasabb hozzáadott értékű és komplexebb munkát képesek végezni - közölték.

Nemzetközi és hazai fejlesztésű szoftvereikkel az előző évhez képest úgy növelték az elkészített adóbevallások számát a duplájára, hogy közben a bevallásokra fordított idő 20 százalékkal csökkent - mondta Beer Gábor, a cég adó- és jogi részlegéért felelős partnere.

A KPMG könyvvizsgálati, adó- és üzleti tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó társaságok globális hálózata. Tagtársaságai 152 országban működnek és több mint 189 ezer szakembert foglalkoztatnak világszerte. A KPMG budapesti ügyviteli központja (KPMG Global Services Hungary - KGSH) több mint 35 országban nyújt ügyviteli támogatást multinacionális társaságok számára.