Herman Bernadett kollégánk kapta meg Magyarország legrangosabb elismerését, amellyel pénzügyi területen alkotó újságírót kitüntethetnek, az OTB Bank Fáy András díját. 2000 óta dolgozik újságíróként, először a Napi Gazdaság Tőzsde rovatánál foglalkozott pénzügyekkel 2004-ben. Később dolgozott a HVG-nél és a Magyar Hírlapnál is, majd 11 éven át a Világgazdaságnál volt újságíró és szerkesztő. A Napi.hu-nál 2019 óta írja a pénzügyi témájú cikkeket, és szerkeszti a Financiológus rovatot. Közel 3 ezer cikke jelent meg a portálon. 

„A tőle megszokott kíváncsisággal, alapossággal és objektivitással tudósítja a meghatározó üzleti és pénzügyi portál olvasóit a gazdaság és a pénzügyi szektor híreiről, valamint azok összefüggéseiről. Az OTP Bankkal kapcsolatban nem elfogult, de mindig nyitott a párbeszédre és bank álláspontjára – sok pályatársával ellentétben következetesen épít a tényekre” – írták a laudációjában kollégánkról.

A Fáy András díjat még 1984-ben hozták létre, az Országos Takarékbank alapításának 35. évfordulója alkalmából. Névadója a reformkor egyik legsokoldalúbb alakja, az első magyarországi takarékpénztár megalapítója, amelyet az OTP Bank történelmi elődjének tekintenek. A díjat az OTP Bank azoknak ítéli oda, akik kiemelkedő mértékben hozzájárultak a bank sikeres, innovatív működéséhez, míg az újságíróknál a pénzügyi kultúráért végzett munkát díjazzák.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy az OTP kitüntetett a Fáy András díjjal, amely a legnagyobb elismerés a bank részéről, és egyben a legrangosabb díj, amelyet pénzügyi területen író újságíró kaphat. Azért is nagyon örülök ennek, mert a pénzügyi kultúra terjesztésében, elmélyítésében végzett tevékenységet is díjazzák ezzel, ami nekem különösen a szívügyem

– mondta el Herman Bernadett.

„Detti munkája felbecsülhetetlen a szerkesztőségben, amellett hogy elképesztő munkabírással dolgozik, mindig a lehető legprecízebben készíti el a cikkeit. Az ember bátran tehet fel neki hülye kérdést, az emberileg elképzelhető legnagyobb szeretettel és szakértelemmel válaszolja meg mindet, hogy segítsen megérteni a legbonyolultabb összefüggéseket is. Mentes az allűröktől, mindig alázatosan segít, akármilyen probléma adódik, és bármelyik kollégája őszinte támogatásra számíthat tőle. Olvasóinkat pedig idén indult Financiológus című saját rovatával segíti a bonyolult döntésekben. Számomra megtiszteltetés, hogy egy szerkesztőségben dolgozhatunk, és segítette jobbá tenni a Napi.hu-t” – mondta el róla Szabó Dániel, a lap főszerkesztő-helyettese, aki az egész szerkesztőség nevében gratulált a díjhoz.