Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Székesfehérvár a negyedik magyar város a szolgáltató 5G-térképén, korábban Budapesten, Zalaegerszegen és Siófokon tette elérhetővé ezt a szolgáltatását.

A Vodafone Magyarország 2019-ben a hazai szolgáltatók közül elsőként indította el mindenki számára elérhető kültéri kereskedelmi 5G szolgáltatását Budapest belvárosában a 2016-ban vásárolt 3500 megaherzes frekvenciakészletének köszönhetően. A fejlesztések 2020-ban, a pandémia ellenére sem álltak le: a most bejelentett fejlesztés is a Vodafone Magyarország 2020-as 5G hálózatfejlesztési terveinek része.

Király István, a Vodafone vezérigazgató-helyettese a fejlesztésről azt mondta: "Bízunk benne, hogy 5G szolgáltatásunkkal elősegíthetjük digitális megoldások további elterjedését és Székesfehérvár okosvárossá válását." Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere pedig azt mondta: "Az 5G technológia belépése szépen illeszkedik abba a sorba, amin az elmúlt években már járunk. Folyamatosan teszünk meg mindent annak érdekében, hogy széles társadalmi csoportok ismerkedhessenek meg a digitalizációval, és ezt professzionális felhasználói szinten tudják a mindennapokban, akár a saját életük segítése érdekében is használni."