Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Karácsonykor szürke, fekete hó hullott a szibériai Irkutszk közelében több munkástelepen is – erről maguk az ott lakók tettek először közzé felvételeket a közösségi médiában. Először a Markov nevű településen élők panaszkodtak, majd helyben más munkások lakta településekről is hasonló beszámolók érkeztek – írja a Tajga.info.

A helyi fogyasztóvédelmi főosztály, Roszpotrebnadzor az orosz sajtó megkeresésére válaszolva azt nyilatkozta, hogy a szürkés, feketés szín a fűtőberendezések működésekor keletkezett melléktermék, a korom pedig a kedvezőtlen meteorológiai körülmények következtében kerülhetett a légkörbe. Ezt végül a szél és a hó juttatta el a már említett irkutszki területekre. Hozzátették: a közelben nincsenek ipari üzemek, és nem lehet károsanyag-kibocsátás sem.

Mérési eredményeik alapján nem regisztrálták a levegőkoncentrációban a szálló anyagok, köztük a korom megengedett határérték feletti mennyiségét. A káros anyag kibocsátás a normán belül maradt – közölte a Roszpotrebnadzor regionális osztálya.

Mindenesetre a Novo-Irkutszki hőerőmű ettől függetlenül megkezdte helyi technológiai berendezéseinek felülvizsgálatát.