Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az FHB Kereskedelmi Bank április 16-tól Takarék Kereskedelmi Bank Zrt., az FHB Jelzálogbank pedig 2018. június 25-étől Takarék Jelzálogbank Nyrt. néven működhet, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a név- és arculatváltást - írta az MTI.

A Takarék Csoport pénteki közleménye szerint a jelzálogbank átnevezését az FHB Jelzálogbank Nyrt. április 27-i közgyűlésének is jóvá kell hagynia, a kereskedelmi bank új nevéről viszont már döntött a hitelintézet igazgatósága.

A névváltással kapcsolatban az ügyfeleknek semmilyen tennivalójuk nincs - közölték.

Az FHB weboldala azonban a névváltással kapcsolatos átállás miatt április 14-én és 15-én - szombaton és vasárnap - nem lesz elérhető, a netbankot pedig szombaton 19 órától vasárnap hajnali 2 óráig frissítik. A fiók- és bankautomata-hálózat feliratait és a belső ügyfélhívókat április végéig mindenhol lecserélik.

A név- és arculatváltás része annak a 2015-ben indult folyamatnak, amely révén az FHB integrálódik a Takarék Csoportba. A csoport központi banki funkciói a Takarékbankhoz kerülnek, a csoport kereskedelmi banki feladatait a Takarék Kereskedelmi Bank látja el, míg a Takarék Jelzálogbank jelzálogbanki tevékenységet végez. Csaknem 2500 milliárd forintos konszolidált mérlegfőösszeggel és 6,5 százalékot meghaladó piaci részesedéssel a Takarék Csoport Magyarország negyedik legnagyobb bankcsoportja és a magyar pénzügyi rendszer meghatározó szereplője lett - közölték.

Az integrációval másfélszeresére nő a Takarék Csoport fővárosi fiókjainak száma. Az integrációnak köszönhetően a megtakarításokat a Takarékok Garanciaközössége is védi, így az FHB-betétek minden eddiginél nagyobb biztonságot élveznek - áll a közleményben.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.