Erre azt követően került sor, hogy a Buda-Cash Brókerház Zrt. "f.a." felszámolója, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft (PSFN) arról tájékoztatta a Bevát, hogy a Buda-Cash-ügyfeleknek járó kártalanítás kiszámításához az alapnak átadott adatokat utólagosan korrigálni kívánja, és ez érintheti az ügyfeleket megillető kártalanítás összegét - írta a portál.

A PSFN a meglévő és hiányzó eszközök arányának módosításával indokolta a lépést - magyarán kiderült, hogy az elszámolás során több vagy kevesebb értékpapírt vettek figyelembe, mint ami ténylegesen megvolt a brókercégnél.

Az előbbi esetben a Beva az új adatok megkapása után az eddig már kártalanított ügyfeleknek az újonnan feltárt vagyon arányában további kártalanítást teljesít, azonban, ha a rossz változat történne, akkor azok az ügyfelek, akik a PSFN korábbi döntése alapján kaptak kártalanítást a Bevától, a ténylegesen járó és a kifizetett kártalanítás közötti összeget elvben vissza kell, hogy fizessék.

A hazai brókerbotrányokat elindító Buda-Cash-botrány károsultjai amúgy is több mint 10 hónapot vártak a kártalanítás megindulására. Most pedig azzal szembesülhetnek, hogy a követeléseik egészére meglehet fedezetet nem nyújtó kártalanításból is vissza kellene adni egy részt - írta a Válasz.hu.