Kocsis István már eddig is jelentős megtakarításokat ért el a munkaviszony megszüntetések kapcsán történt kifizetéseknél, de további csökkentésekre törekszik - írja a BKV Napihoz eljuttatott közleménye. A társaság közlése szerint, míg Kocsis István kinevezése előtt 2007-ben 2,6 milliárd forint, 2008-ban 600 millió forint került kifizetésre munkaviszony megszüntetések miatt.

"A vezérigazgatónak a munkába állása óta azoknál a munkavállalóknál, akikkel az elődei kötöttek munkaszerződést, de ő kezdeményezte a munkaviszony megszüntetését, sok esetben sikerült elérnie a közös megegyezésnél, hogy csak a szerződés szerint egyébként járó végkielégítés felét fizesse ki a társaság" - fogalmaz a cég. Így a kinevezése óta eltelt közel egy év alatt a munkaviszony megszüntetések kapcsán eddig összesen csupán 168 millió forint került kifizetésre, amely egyharmaddal kisebb összeg, mint amennyi a korábban megkötött szerződések szerint járt volna - állítja a BKV.

A vezérigazgató által kinevezett tanácsadók távozásukkor - bár munkaszerződésük szerint jogilag járt volna - közös megegyezéssel, végkielégítés nélkül távoztak - teszik hozzá. Amikor a BKV Felügyelő Bizottsága megtárgyalta a 2008. évi beszámolót, az ülésen részt vett a könyvvizsgáló is, aki záradék nélkül jóváhagyta a BKV Zrt. mérlegét - ismerteti a dokumentum, amely szerint a kifizetések további csökkentés érdekében Kocsis István elindította az érvényes munkaszerződések teljes átvizsgálását, valamint szükség szerinti módosítását.