A MÁV-Volán-csoport célja az elővárosi és a távolsági vasúti személyszállítás további erősítése és fejlesztése. A kiemelt feladat végrehajtása érdekében 2021. december 1-jétől Keresztes Pétert, a MÁV-HÉV vezérigazgatóját nevezték ki a MÁV-Start élére, aki több éves tapasztalattal rendelkezik az elővárosi személyszállítási közszolgáltatás irányításában - írja a MÁV a honlapján. Keresztes alapbérét a 24.hu hétfői értesülése szerint 3 millió forintban állapították meg.

A MÁV-Start korábbi vezérigazgatója, Kerékgyártó József közös megegyezéssel távozott a MÁV-Start és a járműgyártó és - javító MÁV Vagon Kft. éléről. A belső átalakítások eredményeként november 23-tól a MÁV Vagon ügyvezető igazgatója Stánicz János lett, a termelési igazgatói feladatok ellátása mellett.

2021. december 1-jétől a MÁV-HÉV vezérigazgatói pozícióját Nagy Gábor gépészmérnök látja el.

A MÁV-Start 2021 májusában jelentette be, hogy a vasúti gördülőállomány-fejlesztés stratégiai céljainak megvalósításához a járműgyártási tevékenység, az ahhoz kapcsolódó járműtervezési, valamint egyes fővizsgákkal, nagyjavításokkal és teherkocsi javítással kapcsolatos feladatok októbertől a MÁV Vagon tevékenységi köréhez tartozik. A leányvállalatok tevékenységének átstrukturálása az első jelentős lépés annak érdekében, hogy a MÁV-Start a MÁV-Volán-csoporton belül tiszta profilú vasúti személyszállítási társaságként működjön - írja az állami vasúttársaság.