Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csapó Tamás vezérigazgató tájékoztatása szerint a stúdió-komplexum műtermei és egyéb kiszolgáló egységei, irodái, sminkszobái, öltözői, műhelyei és raktárépületei, valamint szabadtéri díszletei, az úgynevezett "backlotok" - a New York utca kivételével - a stúdió 35 hektáros területén, le vannak kötve az év végéig. Idén áprilistól már elkezdték a 2012-es értékesítéseket.

A Korda stúdióban jelenleg két nagy televíziós produkció előkészületei folynak. Mindkettő a Mid Atlantic Kft. gyártásában készül. (A Mid Atlanticot egy angol és egy amerikai producer alapította.) Visszatért a Showtime "Borgias" című tv-sorozatának 2. évada, Jeremy Irons, Peter Sullivan, David Oakes, Aidan Alexander és Joanne Whalley főszereplésével. A sorozat áprilisi tengeren túli premierjének sikere ösztönözte a televíziós csatornát az újabb részek megrendelésére. A produkció magyarországi tv-bemutatója az idén lesz az HBO televíziós csatornán.

A Mid-Atlantic másik - a Kordában forgató - produkciója a Michael Caton-Jones rendezésében készülő ,Golden Globe díjra jelölt Katedrális című mini-tv-sorozat folytatása, a 8 részes "World without End" című filmalkotás. A 43 millió dolláros költségvetésű tv-sorozat Ken Follett sikerkönyve, "Az idők végezetéig" alapján készül. A film további koproducere Ridley és Tony Scott cége, a Scott Free, a német Tandem Communications és a kanadai Take 5.

A Korda Filmstúdiót Demján Sándor vállalkozó és Andy Vajna producer, jelenleg filmipari kormánybiztos alapította.