Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A K&H Bank több mint másfél éve, a hazai lakossági jelzáloghitel piacon az elsők között vezette be a kamattámogatott hitelkonstrukciót. Az állami kamattámogatású hitelek minden időszakban népszerűek voltak, és 2012-ben az új konstrukció bevezetésekor úgy gondoltuk, akár 10 százalékkal is élénkülhetnek az új hitelkihelyezések 2013-ban. A múlt évi adatok megerősítik ezt a várakozásunkat, ugyanis a K&H-nál 2013 utolsó negyedévében, év/év alapon több mint duplájára nőtt a hitelfelvételek száma. Az új igényléseken belül minden harmadik igénylő támogatott lakáshitel iránt érdeklődött. A felfutás 2014 első negyedévében tovább tart, nőtt a lakáshitel igénylések és folyósítások száma - mondta Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági banki divízióért felelős vezérigazgató-helyettese.

A bank egy év alatt megháromszorozta, 4,5-ről 13 százalékra növelte piaci részesedését az újonnan kihelyezett lakáshitelek piacán. Az államilag támogatott konstrukciók mellett nőtt a kereslet a piaci alapon nyújtott lakáshitelek iránt is. Az új igényléseknél egyre népszerűbb a hitelkiváltás, amikor korábban felvett lakáshitelt váltanak át.

Az ügyfelek átlagosan 11 millió forint értékű, városi ingatlanokat vásároltak a támogatott lakáshitel segítségével. Az ezt megelőző évek hitelfelvételi trendjeinek megfelelően jellemzően 6 millió forint összegű hitelt vettek fel, 16 év futamidőre. Többségében 60 négyzetméter alapterületű városi lakásokat, illetve 130 négyzetméter nagyságú házakat választottak az ügyfelek.