A Magyar Közlönyben megjelent rendeletek közül az egyik stratégiailag kiemelt jelentőségű felszámolási eljárássá minősíti a Pentafrost Élelmiszeripari Kft. ügyében indult eljárást. A Napi.hu áprilisban írt arról, hogy a bíróság elrendelte a debreceni székhelyű Pentafrost Élelmiszeripari Kft. felszámolását. Magyarország egyik legnagyobb hűtőipari - családi - cégéről van szó, amely a mirelit borsó és csemegekukorica piacán számított erősnek, tavaly 6,9 milliárd forint árbevételt ért el.

A kiemeltté tett további cégek a következők: ”GenerorG” Vegyipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Öko-Futura Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. és az Ital Magyarország Kereskedelmi Kft.

Az ilyen esetekben az állami felszámoló jár el, amely a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. Ez a társaság a stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetek csődeljárásában és felszámolási eljárásában kerül kijelölésre vagyonfelügyelőként, ideiglenes vagyonfelügyelőként, rendkívüli vagyonfelügyelőként, illetve felszámolóként.