Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az idei szezont is már csak önkormányzati vagy más segítséggel tudja túlélni a Vidám Park - mondta Persányi Miklós, a szórakoztató intézmény igazgatótanácsának elnöke a fővárosi közgyűlés kulturális bizottságának csütörtöki ülésén. Döntenie kellene a tulajdonosnak, hiszen erre az évre is bevételcsökkenést és veszteséget tervez a cég - tette hozzá.

Tavaly ugyanekkor 75 ezer látogató járt már a parkban, idén még csak 40 ezer. 1991-ben még 1,5 millióan voltak kíváncsiak a park attrakcióira, tavaly már csak 360 ezren.

A csúszdaparkok, térhatású mozik megjelenésével ugyanis átalakult a szórakoztatóipar, és ezzel a Vidám Park nem tudott lépést tartani. Ehhez jött még a tavalyi gazdasági válság, valamint több hibás vezetői döntés. Ez utóbbira a most elkészült átvilágítási jelentés hívta fel a figyelmet. 2008-ban például 50, tavaly pedig 66 millió forinttal költöttek többet a tervezettnél.

Bár a vurstli gazdasági helyzete két évtizede egyre rosszabb, mégis 10 millió forintért vásároltak autót a veszteséges park vezérigazgatójának. Emellett több olyan szerződést is kötött a Vidám Park, amiről nem tájékoztatták a tulajdonos fővárosi önkormányzatot.

A kulturális bizottság is szinte véletlenül tudta meg az év elején: olyan bajban van az intézmény, hogy el kellene adnia a játékok egy részét, különben nem lesz pénz a tavaszi nyitásra.