Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bíróság elrendelte a Sávolt Tenisz Akadémia Közhasznú Egyesület felszámolását, a hitelezők a kijelölt felszámolóhoz, az Első Magyar Önkormányzati Beruházáslebonyolító és Projektmenedzsment Kft.-nél jelenthetik be az egyesülettel szembeni követeléseiket. Az eljárás 2018. január 3-án indult el - derül ki bírósági dokumentumokból.

Az egyesületet sporttevékenység végzésére, a tenisz népszerűsítéséra hozták létre, a képviselője Sávolt Attila volt. Az egykori magyar éljátékos - akinek a legjobb világranglista helyezése a 68. hely volt 2002-ben - jelenleg Fucsovics Márton edzője. Sávolt Attila sorozatos sérülései miatt vonult vissza, 2006-ban jelentette be, hogy teniszakadémiát indít több helyszínen, köztük a Vasas Folyondár utcai sporttelepén. Úgy nyilatkozott, hogy profi pályafutása befejezése után a hazai teniszélet fellendítéséért akar tenni. Az alapoknál, a gyerekeknél kell kezdeni, hiszen ezen múlik minden - mondta akkor a sportoló. (Újra magyar világbajnokot ünnepelhetünk!)

NAV-végrehajtás alatt

A bírósági adatok szerint egy régóta húzódó ügy fordult felszámolásba. A Sávolt Tenisz Akadémia Közhasznú Egyesület megszűnését 2014 szeptemberében állapította meg a Fővárosi Törvényszék, és 2015 februárjában hivatalból elrendelte a törlését. Az egyszerűsített törlési eljárás megindítását követően azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-budapesti Adóigazgatósága követelést jelentett be az egyesülettel szemben - 547 777 forint adótartozást tartottak nyilván 2015 áprilisában.

Az állami adóhatóság adatbázisa szerint a Sávolt Tenisz Akadémia Közhasznú Egyesület jelenleg is végrehajtás alatt áll - legalábbis a NAV 2018. január 7-i állapotot mutató nyilvántartása szerint.

Az egyesület adótartozása miatt a bíróság 2015 decemberében kényszer-végelszámolást rendelt el, amely 2016 áprilisában emelkedett jogerőre. Az eljárás most felszámolásba fordult, ami azt jelzi, a tartozásokat azóta sem sikerült rendezni.

A teniszakadémia legutolsó leadott közhasznúsági jelentése 2011-es. Abban az évben a kötelezettségállománya 1,8 millió forintra rúgott, a megelőző évben még 4,9 millió forintra. Az egyesület összes bevétele 2011-ben 10,9 millió forint volt, ebből a tagdíjbevétel 1,3 milliót tett ki. Összes ráfordításként mintegy hétmillió forintot könyveltek el, a tevékenység eredménye 3,9 millió forint volt (az előző évben még négymilliós veszteséggel zártak).

A kép forrása: Pixabay.