A húszmilliárd forintos fejlesztés keretében két nagy felüljárót épít meg Colombo közelében a Betonútépítő Zrt. a helyi autópálya-fejlesztési program keretében.

A beruházás a magyar Eximbank segélyhitelével valósul meg és várhatóan 2023 októberére fog lezárulni. (A magyar állami Eximbank azért ad hitelt Srí Lankának, hogy magyar cégekkel dolgozzon. A Betonútépítőnek a Céginfo.hu adatai szerint 2020 februárja óta van bejegyzett fióktelepe Colombóban. A cég néhány évvel ezelőtt már részt vett két Srí Lanka-i víztisztító 9 milliárd forint értékű rekonstrukciójában. A magyar vállalat-  az EuroAszfalt Kft.-vel együtt - Dunai György milliárdos üzletember tulajdona - a szerk.)

Az építkezéshez szükséges fémszerkezeteket már gyártják Nyíregyházán, s idén márciusban megkezdődik a kiszállításuk, így májusban elindulhat a munkálatok látványos része - írja az MTI.

Szijjártó Péter colombói látogatása során többek között a Srí Lanka-i kormányfővel, illetve a kereskedelmi, az oktatási, az útügyi és a külügyminiszterrel is találkozik.