Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A külföldi turistáknak gondjaik vannak a ferihegyi repülőtéren a kapcsolódó szolgáltatások színvonalával. Gondolok itt a biztonsági ellenőrzésre, a poggyászfelvételre, a becsekkolásra, de jogosan érheti kritika az illemhelyiségek állapotát vagy éppen a világ egyik legrosszabb vételi árfolyamát kínáló reptéri pénzváltót, továbbá a hiéna taxisokat - sorolta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a napilapnak.

Emellett szerinte megdöbbentőek a fapados járatok kiszolgálására szabott "karámok" is, vagyis a vendégfogadás, az érkezés és az indulás körülményei a tömegutaztatásra szakosodott járatok esetén.

A hozzánk érkező turisták ilyen állapotokkal találkoznak először Magyarországon, ami tarthatatlan, ráadásul mi, magyarok is ki vagyunk szolgáltatva a repteret üzemeltető menedzsment üzletpolitikájának - tette hozzá Guller.

A vezérigazgató szerint az elmúlt időszakban a fő budapesti reptéren a turisták és a lakosság érdekében érdemi fejlesztés nem történt, ráadásul méltatlan körülmények között zajlik az utaskiszolgálás.

Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára nemrég - a kormány álláspontját képviselve - nyílt levélben fogalmazta meg kritikáit a reptér működése miatt. Szavai szerint nehéz elhinni, hogy ezúttal megvalósulnak a legújabb repülőtéri fejlesztési tervek, a menedzsmentnek ugyanis már csaknem tizenöt éve lett volna arra, hogy bizonyítson. Ráadásul a magyar reptér üzemeltetője más városokban, Athénban, Hamburgban, Düsseldorfban is érdekelt a reptér üzemeltetésében, ezeken a helyeken márpedig van például papírtörlő a mosdóban.

Nem hogy Nyugat-Európához, a Balkánhoz sem méltó, ahogy a fapados járatok utasait a magyar főváros nemzetközi repülőterén kiterelik egy hideg, színvonaltalan hangárba, és ugyanide érkeznek a külföldiek is. Onnan ráadásul rengeteget kell sétálniuk, hogy beérjenek a terminálra, és mindezt csak azért, hogy olcsó legyen ez a szolgáltatás - tette hozzá Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere.