A Ferihegy 2 terminálépülettel szemben elhelyezkedő úgynevezett terminálparkolót két évre lezárják, miután egy hatszintes parkolóházat építenek oda, hogy lekövessék a forgalomnövekedést, 2020 közepéig emiatt a terület használhatatlan lesz - írja a hvg.hu a Magyar Időkre hivatkozva.

A forgalmi rend emiatt már október 1-jétől változott. Az úgynevezett terminálparkoló területére már már csak a kivitelezők járművei hajthatnak be, a korábban ott leparkolt gépjárművek október 15-ig hagyhatják el a parkolót. A személygépkocsiknak az eddig Holiday Plusnak nevezett létesítményt kell használniuk. Ez az indulási/érkezési szintekhez vezető szervizúttól jobbra található, és október 1-jétől terminálparkoló néven üzemel.

A hvg.hu szerint azonban kellemetlen meglepetés érheti azokat az utasokat, akik a Holiday Plusban parkolnának, az ugyanis miután terminálparkolóvá alakult, az annak megfelelő díjakat is kell fizetni - azaz egy napra 3 ezer forint helyett 12 ezret kell fizetni a parkolásért - hívja fel a figyelmet a hvg.hu.

A portál olvasói levelek alapján azt is írja, hogy a változásról az ügyfeleket nem értesítik megfelelően, a legtöbbjük akkor szembesült az árváltozással, mikor már kézhez kapta a számlát. Miután egyikük a helyszínen panaszt tett, azt az információt kapta, hogy a parkoló bejáratánál egy táblára ki vannak írva a módosítások.

A hosszú távú parkolásra a 2B terminál oldalán elhelyezkedő Holiday parkoló továbbra is használható lesz. A buszok a taxik számára kialakított parkoló mellett állhatnak meg, az utasfelvétel és a kiszállítás pedig továbbra is a prémiumparkolóban, vagyis a reptér bejáratához közeli előtérben bonyolítható.

Képünk forrása: bud.hu

A Budapest Airport honlapján található tájékoztatóból továbbá az is kiderül, hogy az autókölcsönző cégektől bérelt autók felvétele és leadása átkerül a hotel mögötti parkolóba. A Centrál Parkoló jelenlegi, utasforgalmi célú funkciója ezzel egyidejűleg megszűnik, a repülőtéri hotel parkolási funkció azonban megmarad.

A mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhelyek továbbra is elérhetőek az új helyen lévő Terminál parkolóban. Az e-töltőket pedig áthelyezik az új Terminál Parkolóba, a szolgáltatás várhatóan 2018. október 15-től lesz újra elérhető.

Képünk forrása: Shutterstock