A Budapest Airport közlése szerint áprilisban 758 709 utast regisztráltak, a nagyobb növekedés a nem-schengeni utasok számában volt. A bővülést a Budapest Airport azzal is magyarázza, hogy áprilisban már a nyári menetrendi időszak szerint közlekednek a járatok, így elindult a Norwegian új londoni járata, naponta repül Belgrádból Budapestre az Air Serbia, elindult a Transavia France Párizs-Orly járata, növelte járatai számát Tel Avivból az El Al by UP légitársaság és újranyitotta a Leeds-Bradfordba közlekedő járatát a jet2.com.

A legtöbben továbbra is Budapest és London, valamint a magyar főváros és Párizs között utaznak, a hagyományos és diszkont légitársaságok aránya nagyjából 50-50 százalék volt, de áprilisban a full service társaságok piaca nagyobb arányban (10,1 százalék) bővült, mint a diszkontoké.

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója az adatokat úgy kommentálta: Budapest egyre jelentősebb turisztikai célállomássá válik Európában és azon kívül is. Az év eleje óta regisztrált 6,1 százalékos bővülés duplája az EU-átlagnak, amely 3,4 százalék.