Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A NAV a Facebook-oldalán műgyűjtők figyelmébe ajánlotta az elektronikus árverési portáljára a napokban kikerült árverési tételeket. Az adóhivatal az e-árverés felületén a végrehajtási eljárásai során lefoglalt ingatlanokat és ingóságokat értékesíti.

Ezúttal híres magyar - a XIX. század végén, a XX. század elején élt - festők műveit lehet megvásárolni. A három nagy értékű festményt - az árverési hirdetmények szerint - a NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága foglalta le a Binext Ügynöki és Kereskedelmi Kft.-vel szemben folytatott végrehajtási eljáráson.

A festményekhez Einspach Gábor igazságügyi szakértő készített szakvéleményt, amit előzetesen megtekinthetnek az árverések iránt érdeklődők.

  • Mednyánszky László Fehér falú házak között című festményére március 1. és 4. között lehet licitálni, az alkotás becsértéke 4 millió forint, a minimális ajánlat, amit elfogad érte a NAV, 2 millió forint.
  • Vaszary János A velencei Canal Grande című festményére március 8. és 11. között lehet ajánlatot tenni, a mű becsértéke 10 millió forint, a minimum ár 5 millió forint.
  • Szőnyi István Zebegényi dombok című festményére március 15. és 18. között lehet licitálni, ennek szintén 10 millió forintban határozták meg a becsértékét és 5 millióban a minimum árát.

A végrehajtás alatt álló Binext Kft. főtevékenysége a hús- és húskészítmények nagykereskedelme, a cég több mint 50 százalékos befolyással rendelkező tagja Kupó András - derül ki a Céginfo.hu adataiból.