Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A számlák októbertől érkeznek ismét a korábbi rendben. Az eddigi változásokat az okozta, hogy augusztus végén, a tarifafejlesztéseket követően újraindított számlázások eltérhettek az ügyfelek besorolás szerinti havi számlázási időpontjától. A számlafizetésig rendelkezésre álló napok számán ugyanakkor ez nem változtatott - írja az MVM közleményében.

Októberben a lakossági gázfogyasztóknak elég 15-éig fizetniük akkor is, ha korábban jár le a fizetési kötelezettségük. A késésnek nem lesz következménye, így késedelmi kamata sem. Az MVM Next folyamatosan fejleszti számlázási rendszereit az ügyfelek zavartalan kiszolgálása érdekében - közölte a cég.

Októbertől nő az átlagfogyasztás feletti gáz ára

A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal nyáron kiadott rendeletében a földgáz esetében az átlagfogyasztás feletti, úgynevezett lakossági piaci árat két lépcsőben állapította meg: október 1-jétől az átlagfogyasztás feletti lakossági piaci ár kevesebb, mint 1 forinttal lesz magasabb megajoule-onként az eddiginél.

Az árváltozás csak azokat a földgázügyfeleket érinti, akiknek a fogyasztása meghaladja az átlagfogyasztást (évi 63 645 MJ/év, legalább 1729 köbméter) - közölte korábban az MVM Next.