Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Felvételvezető, jelmezkivitelező, mikrofonos, naplóvezető, öltöztető, produkciós koordinátor, vágóasszisztens és világosító képzéseket támogat az NFI. A képzéseket a Lumiere Filmiskola, a Mystic Academy és a Werk Akadémia indítja októberben elismert szakemberek közreműködésével és a támogatásnak köszönhetően kedvező tandíjakkal - írta közleményében az állami szervezet.

A cél az, hogy a képzésekkel az aktuális piaci igényeket kiszolgálják, a hazai filmgyártásban mutatkozó szakemberhiányt orvosolják. A gyakorlatorientált, intenzív képzési programok fél- vagy egyévesek.

Elindították a filmesgyakornok.hu oldalt és adatbázist is, amely összeköti a gyakornoki lehetőséget keresőket és a gyakornokot kereső producereket.

Az idén már ötödik alkalommal meghirdetett hiányszakma képzéseket támogató pályázati lehetőségnek köszönhetően az elmúlt években 34 képzés valósulhatott meg az oktatási intézményekben. A képzéseket mintegy 292 fiatal pályakezdő és pályamódosító végezte el, sokuk ma már a filmszakmában dolgozik, jelenleg is 51 fő jár támogatott képzésekre - írta az NFI.