Hiába értek véget két hónapja az önkormányzati választások, és kötelezik a pártokat a plakátok, kampányanyagok eltüntetésére, azt sok helyen még nem tették meg. Ebben a helyzetben az önkormányzatok feladata a takarítás, akik aztán a felmerült költségeket ráterhelhetik az érintett politikai szervezetekre.

A Világgazdaság arról ír, hogy Budapesten a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) nettó ötmillió forintot fizet majd két részletben a munkálatokért, amiket a Ifotech Clean Kft. és a Comfort Kft. végez el. Az eltávolítás nemcsak a plakátokra vonatkozik, hanem a táblákra és a matricákra is.

Mint írják, a megállapodás nem most született, hanem május végén, akkor 24 hónapra szerződött az FKF a két céggel, 196 millió forintos beszerzési összértékkel. A cégek vállalták többek között, hogy eltávolítják a graffitiket és vadplakátokat, több mint 8200 négyzetméteren vegyszeresen, 7300 négyzetméteresen festésesen. A szerződés területi határát november 12. után terjesztették ki, mivel a szervezeteknek eddig kellett volna eltávolítaniuk a plakátokat - áll az Index szemléjében.