Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyszeri 150 ezer forint juttatást ajánlott fel a menedzsment az FKF Ecseri úti telephelyén vad sztrájkba kezdett hulladékszállítóknak vagyis a kukásoknak, de ezt több száz fős sztrájkoló tömeg nem fogadta el. A kukások kedden délután bejelentették szerdán tovább folytatják a munkabeszüntetést. 

Rákosvidéken már kedden nem vitték el a szemetet – írja a Rákosvidék Blog. Az Ecseri útnál dolgozó kukások kedden és pénteken a XVII. kerületben, hétfőn, szerdán és csütörtökön Kőbányán szállítják el a szemetet. Amíg nem dolgoznak addig állítólag a katasztrófavédelem viszi el a hulladékot az adott kerületekben.

Kedden az FKF Ecseri úti telephelyén több száz szemétszállító nem vette fel a munkát, az alacsony fizetésekre és a kukásautók műszaki állapotára panaszkodtak. A kukások havonta nettó 220-240 ezer forintot keresnek. Ahhoz, hogy újra munkába álljanak bérmegállapodásra van szükség. A rakodómunkások bérkövetelése nettó 350 ezer forint, a sofőröké pedig nettó 400 ezer forint.

Az FKF megérti a munkavállalók megélhetési problémáit, de jogellenesnek tartják a vad sztrájkot. Kedden felkérték a dolgozókat, hogy haladéktalanul vegyék fel a munkát. Azt is jelezték a munkavállalók felé, hogy az állami NHKV Zrt. (kukaholding) az elmúlt három évben a korábbi évekhez képest mintegy 3-5 milliárd forinttal kevesebb forrást juttatott az FKF-nek a tevékenysége finanszírozására, ezért nehéz helyzetben vannak ők is.