Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idén február 18-ától Dzsudzsák Balázs a Nyírlugoson bejegyzett Első Magyar Léghajógyár Kft. egyik (kisebbségi) tulajdonosa - számolt be a portál. A léghajógyártásra létrehozott cég immár a focista a negyedik érdekeltsége.

A céget 2020. október 2-án jegyezte be a cégbíróság 3 millió forintos jegyzett tőkével. Fő tevékenysége pedig a légi, űrjármű gyártása. A kft.-ben jelenleg 15 százalékos tulajdonos a válogatott focista. A cégbírósági dokumentumok szerint 50 százalékos tulajdonos a debreceni RTS Vízvágó Kft., 20 százalék az izraeli Atlas LTA Advanced Technology nevű cég kezében van, további 15 százaléka van a nyírlugosi Mopi-Trade Kft.-nek.

Ezek közül az RTS Vízvágó Kft. főtevékenységként fémfelület-kezeléssel foglalkozik, tulajdonosa pedig Végh Sándor és családja. Végh Sándor a dehir.hu szerint a világ egyik legtapasztaltabb ballonos kapitánya, hatszoros magyar nemzeti bajnok, több nagy nemzetközi hőlégballonverseny győztese.

Az izraeli céget az ukrán származású Gennadij Verba alapította néhány izraeli barátjával közösen azzal a céllal, hogy „a levegőnél könnyebb” járműveket: léghajókat, gázzal működő ballonokat és más szálló légieszközt gyártson a lehető legmodernebb dizájn és technológia alkalmazásával.