Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A GVH azt valószínűsíti, hogy a MindentMent Kft. szolgáltatásának népszerűsítése több okból is tisztességtelennek minősülhet - közölte gyanúját közleményben a hivatal.

A hivatal szerint a reklámok feltehetően valótlanul hirdetik a cég piacelsőségét, egyedülállóságát (például: piacvezető, az ország legkedvezőbb árai, országosan egyedülálló dupla garancia). Emellett nem kellően alátámasztottak, ezért megtévesztőek lehetnek a környezetbarát működésre utaló állítások (például: környezettudatos rendelő) és a hozzájuk kapcsolódó, tanúsítványnak tűnő képi megjelenítés.

A versenyhivatal továbbá azt is valószínűsíti, hogy a vállalkozás törli honlapján és Facebook-oldalán a szolgáltatására nézve negatív véleményeket, és kizárólag a pozitív visszajelzéseket jeleníti meg. Ez a gyakorlat - ha a fogyasztók nem kapnak róla megfelelő tájékoztatást - a szakmai gondosság követelményével ellentétes, így szintén jogsértő lehet.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható - olvasható a közleményben.

A cég megdöbbent a GVH által indított eljáráson

Értetlenül állunk a versenyhatósági vizsgálat előtt. Jelenleg jogászaink segítségével tanulmányozzuk a versenyhivatal levelét. Meggyőződésünk, hogy vállalkozásunk betartva a jogszabályokat, jóhiszeműen és tisztességesen járt el. A MindentMent Kft. elkötelezett a tisztességes üzleti magatartás mellett és betartja a törvényeket. Természetesen mindenben együttműködünk a hatósággal és bízunk benne, hogy sikerül bizonyítani az igazunkat  - mondta Aranyi Rita a MindentMent Kft. igazgatója.