Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lapunk 2021. május 10-én cikket közölt a Margitszigeten lévő ivókutakról. Az írásban több téves információi is szerepel, amelynek helyreigazítását kérte a Főkert Nonprofit Zrt. jogi képviselője.

Az írás valótlanul és alaptalanul állítja tényként, hogy "Május 10-én hétfőn is szárazak maradtak az ivókutak a margitszigeti futópálya mellett, holott a főváros az ígérte, legkésőbb a május 8-9-i hétvégére üzemelni fognak a kutak." Ezzel szemben a valóság az, hogy a korábban megjelent cikkben sem szerepelt konkrét ígéretként, hogy a május 8-9-i hétvégére mindegyik kút üzemelni fog. Ezen korábbi cikkben a Fővárosi Önkormányzat idézett nyilatkozata valójában az volt, hogy "a kutak fokozatos megnyitása megkezdődik, és nagyjából a hét végére már mindegyik működni fog".

Az ütemtervnek megfelelően a margitszigeti ivókutakat 2021. május 11-én 9 óráig egy kivétellel a Főkert munkatársai egy kivétellel megnyitották - a fennmaradó egy ivókút a megnyitásnál észlelt műszaki hiba miatt nem lett beüzemelve, ennek javítása a jövő hétre várható. Május 11-én 10 órakor pedig csőtörés történt, emiatt 2 tovább ivókút ellátásért felelős gerincvezetéket el kellett zárni, ezek csak a hiba elhárítása után lesznek újra beüzemelhetőek.

Tényszerűen valótlan tehát mind az írás címében, mind annak első mondatában szereplő állítás, miszerint  az ivókutakat nem nyitották volna meg. Ezzel szemben az igazság az, hogy az ivókutak túlnyomó többségét május 11-ig megnyitották.