A felhívás nélküli tárgyalásos tender eredményét az ajánlatkérő Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A felhívás közzététele nélküli tárgyalásos eljárást azzal indokolta az ajánlatkérő, hogy a korábbi közbeszerzésen közölte: az alap-projekt folytatásánál ezt fogja tenni.

A mostani feladat a kikötő és a téli épület felújítása, a Sirály épület környezetének a rendezése, az öt víznyerő kút felújítása, továbbá gépkocsi terelő korlátok építése.

A nyertesekkel január 11-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Mint a Napi.hu 2019 szeptemberében megírta, a becsült összeghez képest 6 milliárddal többért, 16 milliárd 792 millió forintért építheti meg az új Zánkai Erzsébet-tábort az akkor még zalakarosi székhelyű Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. a felcsúti Fejér-B.Á.L. Zrt.-vel, amely Mészáros Lőrinc és gyerekeinek cége. A nyerteseknek el kell bontaniuk 32 ezer négyzetméternyi meglévő épületet, majd megépíteni 22 ezer négyzetméternyi új létesítményt. Az utóbbiak közé tartozik egy multifunkciós sportcsarnok, egészségház és több szállás-épület is.

Tavaly júniusban pedig arról írtunk, hogy a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet táborok felújítására eredetileg 11,4 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány, ezt előbb 3,5 milliárddal, majd pedig 800 millió forinttal növelte. A fonyódligeti tender eredménytelen lett.