Az Invitel IaaS felhőszolgáltatása a hazai piacon az elsők között kapta meg a nemzetközileg elismert Cisco Powered IaaS minősítést. Ezzel egyidőben a Cisco Cloud and Managed Services Advanced Partner minősítést is elnyerte a vállalat az év elején. Az auditot alapos előkészületi folyamat előzte meg, amely a vállalat szinte minden részlegét érintette. A tanúsítvány meghatározó az Invitel számára, hiszen a cég nagy hangsúlyt fektet a felhőtechnológiát kiaknázó szolgáltatások folyamatos megújítására.

A tanúsítvány megszerzésével a vállalat Magyarországon az elsők között biztosít ügyfeleinek egy piacvezető it cég által megvizsgált és tanúsított, ellenőrzött keretek között működő IaaS felhőszolgáltatást. Az Invitel megoldása nemcsak a Magyarországon érvényes adatkezelési jogszabályoknak, de a legszigorúbb biztonsági előírásoknak is megfelel - emeli ki a közlemény.

Az Invitel vállalati üzletágának értékesítési árbevétele immár 22 százalékban az it-szolgáltatásokból származik, amelyek folyamatos fejlesztése révén ez az arány várhatóan tovább nő - mondta Javorniczky Áron, az Invitel vállalati és nagykereskedelmi vezérigazgató-helyettese, aki a Cisco Powered IaaS minősítést fontos mérföldkőnek tartja ebben a folyamatban.

Bertók Zoltán, a Cisco Magyarország vállalati üzletág és partnerkapcsolati vezetője ezzel kapcsolatban arra mutatott rá, hogy nemrégiben publikált nemzetközi felméréseink egyértelműen a felhőtrend növekvő népszerűségét igazolják. Kelet-Közép-Európában várakozásaik szerint a felhő alapú adatforgalom 2019-re ötszörösére növekszik, 2020-ra pedig az it-büdzsék 30 százalékát a felhőszolgáltatások teszik ki.