Hétfő este hatkor az euróért már 398,4 forintot kellett fizetni, miközben pénteken még 392,07 forinton zárt az árfolyam. A hétvégén a piacoknak nem volt lehetőségük, hogy értékeljék a Standard & Poor’s hitelminősítő péntek késő esti értékelését, mely szerint negatívak a magyar gazdaság kilátásai, ami leronthatja az adósosztályzatot.

Hétfőn viszont azonnal meredek esésbe kezdett a forint, már a 399,94-es szintig is begyengült, de a 400 forintos lélektani szintet már nem vitte az árfolyam a Stooq.com adatai szerint. 

A forint a dollárral szemben még nagyobb gyengülést produkált, mert míg az euróval szemben csak 1,6 százalékos volt a napon belüli gyengülése este 6-ig, addig a dollárral szemben 2,35 százalékot veszített. Az árfolyam 381,925-ről zuhant be a 392,94-es szintig. Estére itt is volt egy kis visszaerősödés a Stooq.com adatai szerint: 391,2 volt már a kurzus. 

A svájci frank is állva hagyta a magyar fizetőeszközt: 2 százalékos napon belüli gyengülés után 414,05 forintot kellett fizetni a svájci pénzért.

A régiós valutákhoz képest is nagy volt a veszteség, de nap végére ennek egy részét ledolgozta a forint: a cseh korona 1 százalékkal ért többet, mint reggel, de volt 1,3 százalék felett is a gyengülés. A zlotyval szemben már ez nem jött össze az esti órákban, mert ott maradt az 1,1-1,2 százalék körüli mínusz. 

A legérdekesebb az, hogy az elmúlt egy évben a világ egyik legjobban leértékelődő valutájához, a török lírához képest is gyengült a forint. A líra 2,2 százalékot erősödött a forinthoz képest. Összehasonlításképpen: a török líra egy év alatt 53 százalékkal lett értéktelenebb a dollárral szemben, míg a forint „csak” 31 százalékot veszített a zöldhasúhoz képest.