Április 9-én, a magyarországi fióktelepén keresztül eljáró BNP Paribas S.A. 3 éves, 2,5 százalék fix kamatozású, 20 milliárd forint össznévértékű kötvényt bocsátott ki, a 2015-2016. évi 75 milliárd forint keretösszegű kötvény-kibocsátási programja keretében - közölte a társaság. Hozzátették: ez is bizonyítja a BNP Paribas elkötelezettségét magyarországi üzletágai és általában a magyar piac iránt.

A kibocsátás meghirdetett összege 15 milliárd forint volt, a nyilvános aukció során az érvényes jegyzés meghaladta a 27 milliárd forintot. A BNP Paribas 5 milliárd forint túljegyzést elfogadva összesen 20 milliárd forintra emelte az elfogadott összeget. A kötvényt 2015. április 13. napjával vezették be a Budapesti Értéktőzsdére.

A 2013-as kibocsátás után ez volt a második alkalom, hogy a BNP Paribas - mint az egyedüli forintkötvényt kibocsátó külföldi szereplő - sikeresen vont be középtávú forrást intézményi befektetőktől a magyar piacon.

Most is az OTP Bank volt a kibocsátás társ vezető-szervezője, forgalmazója, valamint jegyzési garanciavállalója, illetve a kötvényekhez kapcsolódóan fizető banki és másodpiaci árjegyzői feladatokat is ellátott.