Idén már nem is nyitott újra a Fricska Gastropub a tavalyi – akkor még átmenetinek tervezett - bezárás óta.

A végleges bezárásnak nem gazdasági okai vannak, a tulajdonosi kör nem egyezett meg az újranyitásról – írja a diningguide.hu Nagy Szabolcsra, az étterem egyik tulajdonosára és séfjére hivatkozva.

Az Olimpia Vendéglő után tehát újabb legendás étteremtől kénytelen elbúcsúzni Budapest.

Idén tavasszal még a visszatérésre készült Fricska két séfje, Giczi Andor és Nagy Szabolcs, valamint Csongrádi Csaba, aki szintén a Fricska társtulajdonosa volt.

Több közös is volt a két kultikus étteremben. A felvágás nélküli, úgynevezett őszinte konyha és a naponta frissülő, krétatáblás ajánlatok, ahol minden modorosság és látszatluxus nélkül, kiemelkedő minőségű konyhát és szervizt vittek, különleges borválasztékkal.

„A Fricska Gastropub a maga szerény módján az egyik legjobb választás Budapesten. Felismerte ezt a „piros kalauz" is, 2017-ben a kiváló ár-érték arányú éttermeknek kijáró Bib Gourmand-minősítést ítélték oda nekik – írta róluk a Volkswagen Dining Guide Top100 Étteremkalauz 2020-ban.