Meglepődtek a kórházigazgatók a Balog Zoltán miniszter által aláírt munkaszerződésen, amely szerint "csak" három hónapos próbaidővel folytathatják vezetői munkájukat - olvasható a lapban.

E dokumentum szerint az is meglehetősen ködös, hogy pontosan mennyi ideig tölthetik majd be posztjukat. A munkaszerződésben ugyanis az van, hogy "a megbízás a főigazgatói pályázatok kiírásának eredményes lezárásáig vagy legfeljebb 5 évre" szól. Csakhogy azt senkivel nem közölték, hogy kinek a posztját kívánják megpályáztatni, s kiét nem. A papír aláírásával lényegében tudomásul veszik, hogy a kórházfenntartó bármikor kiírhat posztjára pályázatot.

A Népszavának nyilatkozó egyik érintett szerint a főigazgatói pályázatok lebegtetésének kérdése aligha tekinthető másnak, mint a kórházvezetők zsarolásának.

Aki jól viselkedik, az maradhat, a többinek mennie kell, aki pedig nem értene a szép szóból, annak három hónapos próbaidőt is szabtak a meghunyászkodásra.

Többen azt is állították, hogy az új szerződés eltiltja az igazgatókat szakmájuk gyakorlásától, azaz újabb orvosokról kell lemondania a rendszernek.

Kép: MTI/MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre