Szerződést kötött a bp-vel és a finn Neste olajfinomító céggel a DHL – áll a vállalat közleményében. A futárcég 800 millió liter fenntartható repülőgép-üzemanyag vásárlására szerződött.

Az Európai Parlament nemrég új, szigorúbb irányelveket fogadott el arról, hogy az uniós repülőgépeknek nagyobb arányban kell fenntartható üzemanyagokat használni. Az új szabálytervezet szerint 2025-re 2 százalék, 2040-re 37 százalék, az évszázad közepére pedig 85 százalék lesz a fenntartható forrásból származó repülőgép-üzemanyagok aránya. A DHL a teljes, nemzetközi operációját karbonsemlegessé tenné 2050-re. 

A futárcég a következő nyolc évben több mint 7 milliárd euró befektetést tervez a károsanyag-kibocsátások fékezése érdekében. Azt ígérik, 2030-ra a kiszállításban érintett flotta 60 százalékát elektromossá teszik. Jelenleg 20 e-furgon és három e-bike van a készletben, ezeket Budapesten és Pest megyében használják. Az idei évtől 100 százalékban zöldenergiával működtetik a DHL budapesti központját, és igyekeznek korszerűsíteni a vidéki depókat is.

A DHL adatai alapján az elmúlt két évben az e-kereskedelmi küldemények száma több, mint 40 százalékkal nőtt. Emiatt a cég folyamatosan bővíti csomagautomata-hálózatát, amelyből eddig 39 darabot telepítettek.