A Ganz idén májusban nyerte meg a megújuló energia területén ismert óriáscég által meghirdetett nyilvános tendert. A három transzformátort a sikeres novemberi átadási teszteket követően, várhatóan 2022 márciusában szállítja le a magyar cég – közölte a vállalat.

Az ACCIONA Energía pályázati kiírásáról a Tenders Electronic Daily (TED) felületén értesült a Ganz, majd a szigorú előfeltételeket teljesítve vehetett részt a pályázaton. Az összetett elbírálási folyamatot követően végül 2021 májusában kötött szerződést a két vállalat.

Az ACCIONA Energía a világ egyik legnagyobb, megújuló energiával foglalkozó társasága, amely 16 országban összesen 11 gigawatt (GW) megújuló energiakapacitással rendelkezik. A 2021 júliusától a spanyol tőzsdén jegyzett vállalat mind a fenntarthatóság, mind a jövedelmezőség tekintetében kiemelkedő.

Az ACCIONA Energía egy fotovoltaikus erőmű kialakítását tervezi a Badajoz tartományban található Almendralejo közelében – a társaság ehhez írta ki a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. által megnyert pályázatot a három transzformátor legyártására.

A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. számára kiemelt jelentőségű a projekt, hiszen a hazai vállalat célja a nemzetközi, azon belül is főként az európai piaci pozíciójának megerősítése. A magyar nehézgépgyártó társaság a spanyol ACCIONA Energía és a dán Fjernvarme Fyn vállalatokon kívül román, belga, svéd, francia, német, ír és szaúd-arábiai megrendelők részére is folyamatosan gyárt, valamint sikeresen exportált egyedi berendezéseket az elmúlt időszakban.