Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A fejlesztésre fordított összegből a Garzon Bútor Zrt. stancológépet, cső- és élhajlítót, hegesztőgépeket vásárolt, amelyekkel egészségügyi intézmények számára intenzív és ápolási ágyakat, saválló kórházi berendezéseket gyárt - közölte  Nagy Ivonn a Garzon Bútor cégcsoport tulajdonosa az MTI tudósítása szerint.

 

A 2016 óta működő, 2500 négyzetméteres, tamási telephelyen jelenleg 25-en dolgoznak, a tervek szerint 25-30 dolgozóval bővül majd a létszám. Az üzem kapacitása évente legkevesebb tízezer kórházi ágy gyártása.

A Garzon Bútor az első cég Magyarországon, amely MDR (Medical Devices Regulations) minősítésű intenzív ágyakat állít elő. A tulajdonos közlése szerint a 2021-ben 2,6 milliárd forint nettó árbevételt elért zrt. fél-egymilliárd forint árbevétel-növekedést vár a beruházástól.

A tulajdonos arról is beszélt, hogy a 73 éve alapított, hét cégből álló, kétszáz fős vállalatcsoport jelenleg főleg az irodai bútorok terén, az egészségügyben, az oktatásban és a szállodaiparban valósít meg projekteket. Magyar, német, osztrák közbeszerzések beszállítói, mások mellett tíz éve az osztrák posta 500 hivatalának bútorait is a Garzon szállítja. A cégcsoport 1995 óta mintegy száz bel- és külföldi kórházat - köztük a koronavírus-járvány alatt épült, kiskunhalasi mobilkórházat - látott el bútorokkal - mondta.