Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt tenderek eredményeit az ajánlatkérő Volán Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az első közbeszerzés új, alacsonypadlós, 2 tengelyes szóló CNG üzemű, EURO-VI motorral rendelkező autóbuszokra szólt, két részben. Az első rész 75, míg a második rész 10 buszt tartalmazott. Mindkettőt a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. nyerte, az elsőt 6 milliárd 959 millió, míg a másodikat 927 millió forinttal. A becsült ellenérték mintegy 800 millióval volt kevesebb.

Indult még a közbeszerzésen a Danube Truck Magyarország Kft., továbbá a Scania Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is.

A második közbeszerzés ugyan ilyen buszokra szólt, szintén két részben. Az első rész 40, míg a második 39 járműre szólt. Az elsőt 3 milliárd 697 millió, míg a másodikat 3 milliárd 604 millió forinttal nyerte a MAN. Itt a becsült ellenérték közel 700 millióval volt kevesebb. Ajánlatot tett még a Scania Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Az új buszok közül 75 darab a fővárosi agglomerációban közlekedik majd várhatóan nyár végétől, Szegeden 10, Szolnokon 40, Zalaegerszegen 39 áll majd forgalomba az elővárosokban.