Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tájékoztatás szerint 2020. nem hozott kiemelt eredményeket a hazai eladásokban, de 2021. és 2022. várhatóan a növekedés éve lesz, nemcsak az új építések, hanem a felújítási piac is fejlődésnek indul az idén.

A pénzügyi ösztönző rendszerek továbbra is jelentősen befolyásolják majd az eladásokat, ahogy az elmúlt években is, főként a kondenzációs kazánok piacán - jelezte közleményében a cég.

Magyarországon az egyedi fűtést használó háztartások 49 százaléka fűt gázzal, így a kondenzációs kazánok szerepe továbbra is kiemelt marad. Az Ariston Hungária ügyvezetője szerint a legmodernebb megoldások tekintetében ugyanakkor az utóbbi években Magyarország lemaradt a többi kelet-európai országhoz képest, a közleményben Lengyelországot és Csehországot említette példaként. Pavek Gábor szerint a lemaradás azonban behozható a következő két évben, mert a hőszivattyúk, a hibrid rendszerek és a megújuló termékek folyamatosan növekvő részt hasítanak ki a hazai piacból.

Az Ariston Thermo Hungária Kft. nettó értékesítési árbevétele az előzetes adatok szerint 7,84 milliárd forint volt tavaly, 352 millió forinttal több, mint 2019-ben. A kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) csaknem 532 millió forinttal, 413,4 millió forintra, az adózás utáni eredmény 505,5 millióval, 331 millió forintra nőtt tavaly az előző évhez képest.

A kft. 22 főállású alkalmazottat foglalkoztat Magyarországon, főként értékesítőket, akik általában épületgépész végzettséggel rendelkeznek. Mellettük pénzügyi és marketinges munkatársak vannak még a budapesti központi irodában. A tájékoztatás szerint létrehoztak egy országos szervízhálózatot is, ami minden megyében megtalálható és folyamatosan képzi a szervizes szakembereket.

A vállalat legfontosabb termékei a kondenzációs kazánok, elektromos vízmelegítők, ipari gázkazánok, valamint fűtő/hűtő hőszivattyúk.

Az Ariston Thermo nemzetközi piacvezető vállalat a nagy hatékonyságú fűtési és vízmelegítési megoldások, alkatrészek és égők területén. A csoport 1,66 milliárd euró árbevételt ért el tavaly, és 7,5 millió terméket értékesített világszerte. Az Ariston 7400 alkalmazottat foglalkoztat, 70 vállalata és 6 képviselete van 42 országban. Tizenöt országban 26 gyártóhellyel, 16 országban 25 kutatási és fejlesztési-szakértői központtal van jelen, és világszerte 150 országban értékesít.