A koronavírus-járvány és a bezártság sokakat ébresztett rá arra, hogy mennyire fontos a tágas otthon, ahová nem csak aludni és tisztálkodni járunk haza. Nem véletlen, hogy idén nyáron tovább erősödött a Budapestet érintő kiköltözési hullám.

Érd, Szigetszentmiklós és Gyömrő a sláger, de Délegyháza, Pócsmegyer és Nagytarcsa is kedvelt lakóhely lett az utóbbi időben. Itt a belvárosi négyzetméteráraknál jóval kedvezőbb feltételeket találni, azonban az elmúlt évek drágulása az agglomerációs településeket sem kerülte el. Nem csoda, hogy a kivitelezők ott próbálnak meg értékes négyzetmétereket nyerni, ahol tudnak ezzel azonban többet veszíthetünk, mint amennyit nyerünk.

A kazánházak, helyiségek kivitelezésekor fejtörést okozhat a tervezőknek a kazánokhoz csatlakozó különböző számú fűtőkörök megtervezése, illetve a kivitelezőknek annak kialakítása, hiszen ez az egyik legidőigényesebb feladatok közé tartozik.

A szakemberek hiánya és magas óradíja miatt érdemes a fűtés és melegvíz-előállítás kialakítására szánt időt minimalizálni. Nem beszélve arról, hogy ha nem hagyunk kellő teret a gépészetnek, akkor magunkkal szúrunk ki és extra költségekbe verjük magunkat.

Nagy helyigényű kazánházi szerelvények
Kép: (forrás: Gépész Holding)

Erre nyújt megoldást a FixTrend T-Box. amely egy hidraulikus váltóként funkcionáló fűtőköri osztó-gyűjtő. Ez a hagyományos rendszerek által igényelt térnek mindössze a felét foglalja el, ráadásul a kazán környezete sokkal rendezettebb benyomást kelt majd.

A berendezés váltó funkcióját egy dugó alá rejtett bypass szelep megnyitásával tudjuk aktiválni. Maga az alkatrész egy hőszigetelő kompakt dobozban kapott helyet, amit a falra lehet csavarozni a kazán alá vagy mellé. A T-box 3 különböző pozícióba telepíthető, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a rendelkezésre álló helyből.

Gépész Holding

Típustól függően 2, 3 vagy 4 fűtési kör kiszolgálására alkalmas. A 3 típusú keringető egység a következő fűtési zónákat szolgálja ki:

  • Direkt kör (magas hőmérséklet): melegvíz-tároló töltésére, radiátoros fűtéshez
  • Termosztatikus kevert kör: padló-fal-mennyezet fűtéshez
  • Állító motoros kevert kör. Ez a kör fűtési szabályzóval használható, padló-fal-mennyezet fűtéshez -hűtéshez

A termékekről bővebb információt talál a Gépész Holding oldalán.

A cikk megjelenését a Gépész Holding támogatta.