A Magyar Közlönyben megjelent rendelet a közigazgatási hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította, a Göd területén kialakítandó ipari-innovációs fejlesztési területen. A rendelet melléklete felsorolja - helyrajzi számok szerint - a bővítés földterületeit. Az ipari parknak nevezett terület nem más, mint a villanyautókba akkumulátorokat készítő Samsung gyár.

Az ugyanebben a közlönyben megjelent kormányhatározatok közül az első az új földterületeken ipari park kialakítására 1 milliárd 763 millió forintot biztosított, továbbá a kapcsolódó közúti infrastruktúra-fejlesztésre 305 millió forintot hagyott jóvá. Mindkét támogatás az idei központi költségvetésben szereplő Gazdaság-újraindítási Alapot terheli. Beruházó a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Egy másik határozatban a kormány a gödi ipari-innovációs fejlesztési terület vasúti infrastruktúrájának fejlesztésére előírja a Dunakeszi vasúti rakodó terminál létrehozását. Erre a jövő évi költségvetésből lehet 1 milliárd 980 millió forintot fordítani. A beruházó itt is a NIF Zrt. lesz.