Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Új tulajdonosa lett a legnagyobb taglétszámú magyar golfklubnak, az alcsútdobozi Pannónia Golf & Country Clubnak. A golfklubot üzemeltető Máriavölgy Zrt.-nél ugyanis április 2-án Csányi Sándor fia, Csányi Attila helyét a Mészáros Lőrinc cégbirodalmába tartozó Talentis Group Zrt. vette át.

Csányi Attila magányszemélyként még 2012. novemberében vette meg a zrt.-t egy svájci-osztrák házaspártól, ezzel egyidőben szerezte meg a PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft.-t is, mely saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, üzemeltetésével foglalkozik.

Majd 2019. április 2-án új tulajdonosok érkeztek: az üzemeltetőcéget megvette a Talentis Group Zrt., a pályákat bérbeadó PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft. pedig Orbán Viktor édesapja, Orbán Győző közvetlen tulajdonába került. Ezt azonban csak két hónappal később, június 12-én jegyezték be az Opten cégadatbázisa szerint. Vagyis a miniszterelnök barátja a kormányfő édesapjának fizeti a golfpályák utáni bérleti díjat - foglalta össze a helyzetet a portál.

Az ügyben a szerdai kormányinfón megkérdezték Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert is, aki - a 24.hu beszámolója szerint - arról beszélt, hogy a kormány üzleti ügyekkel nem foglalkozik, de nem érti, hogy ha valaki valakitől valamit bérel és piaci alapon teszi, az milyen vádak megfogalmazására ad lehetőséget.