A nyílt tenderfelhívást a Védelmi Beszerzési Ügynökség Zrt., valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A beszerezni kívánt felszerelés két részből áll. 

Az első rész 700 darab külső viselésű lövedékálló mellények és tartozékainak a beszerzése. A tartozékok a következők: 700 hordozótáska és 1 400 darab tépőzárazható felirat.

A második rész 38 darab rejtett viselésű lövedékálló mellényből, 5 darab lövedékálló rövid ujjú pólóból és szintén 5 darab lövedékálló szabadidős kapucnis felsőből áll.

Ajánlatot az tehet, aki rendelkezik az ajánlati felhívás feladását megelőző 3 évben (36 hónapban) szerződésszerűen befejezett, de legfeljebb 6 éven (72 hónapon) belül megkezdett következő referenciákkal:

- az első résznél legalább 100 darab külső viselésű lövedékálló mellény szállítására vonatkozó, a szerződésnek és az előírásoknak megfelelően teljesített,

- a második résznél legalább 10 darab rejtett viselésű lövedékálló mellény és legalább 1 darab álcázott viselésű lövedékálló ruha szállítására vonatkozó, a szerződésnek és az előírásoknak megfelelően teljesített referenciával.

Az ajánlattételi határidő július 4.

Az értékelésnél egyetlen szempont, az ár a döntő.