A Gránit Bank Mastercard kártyás ügyfelei könnyedén, néhány érintéssel adhatják hozzá bankkártyájukat a szolgáltatáshoz a Google Pay alkalmazásban. Az innovatív fizetési megoldás minden, a bank által kibocsátott bankkártyával kompatibilis. A szolgáltatás teljesen biztonságos: a bankkártya adatokat a Google Pay használata során sosem tárolják vagy adják át harmadik fél, például a kereskedő számára.

A Google Pay használata során az okostelefont csak a terminálhoz kell tartani (aktív állapotban), az alkalmazást nem szükséges megnyitni. A 15 000 forint feletti tranzakciók jóváhagyásához a telefon feloldása szükséges, így a fizetés során az ügyfélnek semmihez nem szükséges hozzáérnie a saját telefonján kívül.

Online vásárlások során is praktikus segítség a Google Pay: azokon az oldalakon, ahol elérhető ez a fizetési megoldás, nem szükséges megadni minden kártyaadatot. Ezáltal sokkal gyorsabban, egyszerűbben végezhetik a bank ügyfelei az internetes vásárlásaikat.

Az okosóra tulajdonosok számára is megoldást nyújt a kényelmes fizetésre a Google Pay szolgáltatás, amelyhez csak a Google Pay alkalmazás okosórára történő letöltése, illetve az okosóra és okostelefon összepárosítása szükséges. Okosórával való fizetéshez minden esetben szükséges az okosóra feloldása. A Gránit Bank ügyfelei továbbra is használhatják a bank saját fejlesztésű mobilfizetési megoldását is.