A Gránit Bank 2021-ben a 2020-ban mért kibocsátás semlegesítésével már karbonsemlegesen kíván működni, emellett tovább bővíti zöld termékei körét, ennek keretében lecseréli Standard Mastercard bankkártyáit is. Így ügyfelei november közepétől már az új gyártási technológiával készült bankkártyákat vehetnek kézbe a kártyáik megújítása vagy új kártyák igénylése esetén.

A Gránit Standard Mastercard bankkártyák alapanyaga – az Állami Nyomda Nyrt. gyártási technológiája révén – olyan adalékot tartalmaz, melynek köszönhetően – megfelelő komposztálási körülmények között – 60 napon belül megkezdődik a pvc lebomlása, csökkentve a környezet terhelését - jelentette be a bank.

A bankkártyák nemcsak belsőleg újulnak meg, hanem új külsőt is kaptak. A kártyákat kísérő levelek, valamint a kiküldéshez használt borítékok is újrahasznosított papírból készülnek.

A bank 2022-ben fokozatosan, a teljes kártyaportfóliónál alkalmazza majd a környezetbarát, gyorsan lebomló kártyaanyagot, ezzel jelentősen csökkenti bankkártyái karbonlábnyomát.