Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fejlesztést 157 millió forint vissza nem térítendő forrással segítette a kormány nagyvállalati beruházás támogatási programja. Az új gyártócsarnokban a legkorszerűbb lézervágási technológiát alkalmazva többszörösére nő a termelékenység.

A társaság jogelődjeként az 1981-ben alakult Thermotechnika GMK volt Magyarország első társas vállalkozása. Jelenleg 150 főt foglalkoztatnak belföldön, emellett Romániában 148, Horvátországban 52 embernek adnak munkát. Szlovákiában és Szerbiában a saját gyártású berendezéseket forgalmazzák, kis létszámmal.

A vállalat a kereskedelmi és vendéglátó-ipari hűtők széles választékát gyártja. Termékeik közé tartoznak többek között az önkiszolgáló, bankkártyával működő hűtővitrinek, a több zónás borhűtők. A termelés 80 százalékát Nyugat-Európába exportálják.

A Thermotechnika építette ki Magyarország legnagyobb hűtőszerviz hálózatát, 70 szerelővel. A gyártás mellett kereskedelemmel is foglalkoznak, kínálatukban 3000 féle professzionális vendéglátó-ipari termék szerepel.

A cég budapesti logisztikai központja 6000 négyzetméteres, emellett hat régiós alraktárból szolgálják ki partnereinket.

A cégcsoport a külföldi leányvállalatokkal együtt 14 milliárd forintos árbevételt ért el 2018-ban, a magyar egység árbevétele 4,2 miliárd forint volt, mely a gyártásból, a kereskedelemből és a szerviztevékenységből tevődött össze. Az új üzemcsarnok felépülése után, 2020-tól a gyártásból származó, évi 0,8 milliárd forintos bevétel várhatóan megduplázódik - ismertette az ügyvezető.