Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A portál úgy tudja, Gyárfást, aki a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) alelnöki pozícióját is betölti, kedd kora este is tartott még. Állítják, a vállalkozó terhére azt rója a hatóság, hogy több mint húsz évvel ezelőtt megbízást adott a magyar olajmaffia rettegett vezérének, Portik Tamásnak, hogy likvidálja legnagyobb üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost.

Az Aranykéz utcai robbantás és a Prisztás-gyilkosság megrendeléséért már jogerős büntetését töltő Portik (aki azóta már vallomást is tett) március 22-én gyanúsították meg a bűncselekménnyel. A gyanú szerint az ő közvetlen parancsára lőtte agyon Fenyőt az ügyben már elítélt szlovák bérgyilkos, Jozef Rohác.

A portál szerint Portik Tamás 14 évvel ezelőtt készített egy hangfelvételt, amelyen Gyárfással beszélt a bűncselekményről. A felvételt most adhatta át a hatóságoknak.

Fenyő Jánost 1998. február 11-én este fél hat után, saját Mercedesében gyilkolták meg a Margit utca 4-es szám alatt, amikor megfogta a piros lámpa. A médiacézár legértékesebb tulajdona a Vico Rt. volt, amely olyan újságokat birtokolt, mint a Népszava, a Nők Lapja, a Vasárnapi Hirek, a Buci Maci, a Családi Lap, a Tina, vagy a Bravo-lapcsalád. A Vico Rt. által kiadott újságok példányszáma 1994 végére havi 12 millióra nőtt.

A fotó illusztráció: Pixabay.