Az ítéletet mind az ügyész, mind a vádlottak tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett.

A globex cégcsoport egykori vezetőinek beszámították az előzetes letartóztatásban, kiadatási letartóztatásban, börtönben és házi őrizetben már letöltött, információink szerint 3,5 évet is, ami így lejön az említett tételekből.

Az elítéltek szabadon távozhattak, a bírónő viszont utalt arra, hogy várhatóan augusztusban kell megjelenniük az ítéletvégrehajtás megfelelő hatóságainál.

Amennyiben az ítéletvégrehajtásnál jó magaviseletért könnyítéseket alkalmaznak, információink szerint elképzelhető, hogy csak minimális időre kell ismét börtönbe vonulniuk.

A bíróság indoklásában főbb vonalaiban helytállónak találta a korábbi eljárásokat, inkább csak számos apró ponton módosította azokat. A jelenlegi ítélet lényegesen szigorúbb az első fokú ítéletnél, de enyhébb az egy éve hatályon kívül helyezett másodfokú eljárás 7, illetve 6 éves tételeinél.

A bíróság 58 kisbefektető, a XI. kerületi önkormányzat, két Rezidencia ingatlanalap és egy banki csalás kapcsán mintegy 2,5 milliárd forint valós kárt állapított meg az 1998-as bekerülési árak alapján. Ugyanakkor a soproni önkormányzat 3 milliárd forintos portfóliójának ügyében sem a bűncselekmény tényét vagy annak hiányát nem állapította meg.

A bíróság bár pozitívan értékelte, nem vette figyelembe enyhítő körülményként a vádlottak azon törekvését, melyek során a kisbefektetőkkel történő peren kívüli kiegyezésre törekedtek. A vádlottak a kisbefektetők hiányzó 300 millió forintos követelésével szemben csak 14 millió forintot tudtak bemutatni ügyvédi letétben.

Az ítélőtábla fenntartotta a vádlottak ingatlanvagyonának zárolását is, ami a folyó polgári perek fedezete lehet.