Jelentősen bővítheti termelését a Qualitative Production (QP) Zrt. A győri ipari parkban működő, magyar magántulajdonban levő vállalkozás 6 milliárd forintos beruházással hozott létre egy új, 6 ezer négyzetméteres csarnokot - ehhez 1,5 milliárdos vissza nem térítendő támogatást kap a kormánytól, az átadást szeptemberre ígérik.

A cég - amelyet Bogisich Ferenc alapított és vezet ma is - kapacitása ezzel megduplázódik. Az új üzemben robotizált gyártósorokon folyik majd a termelés. A QP Zrt. legjelentősebb üzleti partnere 20 éve a Nemak, valamint azóta állnak gazdasági kapcsolatban a győri Audi-gyárral is. Bogisich Ferenc ettől a fejlesztéstől azt is reméli, hogy a már aláírt szerződéseken túl, cége az Audi első körös, első magyar tulajdonban lévő hengerfej-beszállítója lesz.

Az üzletember még az ezredfordulónál alapította a céget, a győri Rozgonyi utcában 2008-ban avatták a társaság második üzemcsarnokot, ahol a nagyméretű alkatrészek gyártására tették alkalmassá a céget. Ezzel egy időben megkezdték a Nemak számára a hengerfejek megmunkálását. A termelés felfelé ívelt a 2008-as gazdasági válságig, utána veszélyben volt a cég, de végül elkerülték a csődöt. A Győri Ipari Parkban 2014-ben felavatták a QP2-üzemet is.