Az önkormányzati cégnél belső vizsgálat folyik. A polgármester elmondta: a dolog egy nagyjából egymilliárd forintos optikai szelektáló gép lízingelésének ötletével indult, amelynek kapcsán a polgármesterben felmerült, hogy ha a kormány úgyis elveszi a hulladékkezelést az önkormányzatoktól, akkor mit is kezd a majd a város ezzel a géppel.

Az egész ügylet elkezdett gyanús lenni a polgármester szerint, aki nem volt elégedett a cégvezető Koronika Tamás beszámolóival, ezért leváltotta, és Herceg Sándor vezetésével a héten a belső működés átvizsgálásába kezdtek - írta a portál.

Emellett Borsi Róbert fideszes képviselőt leváltották a Győri Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás éléről. Dézsi polgármester szerint nem jó állapot, hogy a nagytérségi hulladéktársulás mindenféle befektetéseinek nyolcvan százalékát a város állta, de a tulajdoni hányada csak 50 százalék. Ezen változtatni akart, Borsi Róbert viszont azt mondta, hogy ezt nem tudja keresztülvinni, ezért a polgármester leváltotta, és a társulás élére Németh Zoltánt, a megyei közgyűlés fideszes elnökét nevezte ki, abban bízva, hogy neki megyei szintű vezetőként nagyobb befolyása lesz a kisebb települések polgármestereire a témában.