A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary (MBMH) Kft. szerdán információs rendezvényt tartott főiskolai és egyetemi tanárok, felnőttképző intézmények, valamint munkaközvetítő cégek képviselői számára Kecskeméten azzal a céllal, hogy bemutassák a keresett technikai hátterű szakmákat, valamint a gazdasági társaság saját képzőintézményének működését.


Sztipichné Kozári Edina elmondta: tavaly megteremtették a magyar dolgozók felvételének és képzésének alapjait. Azok a szakemberek, akiket az idén vesznek fel, fontos funkciót töltenek majd be a gyártásban részt vevő dolgozók képzésében és irányításában.


Az MBMH dolgozóit a magyarországi alapképzés után a német gyárakban, valamint a kecskeméti képzőközpontban készítik fel a későbbi feladatokra.


A Mercedes-Benz a jövőben az eddigi kettővel szemben négy típussal fog megjelenni a kompakt gépkocsik szegmensében. Az ezzel járó magasabb termelési kapacitást a rastatti (Németország) üzem már nem képes biztosítani, ezért van szükség kiegészítő kapacitások kiépítésére.


Az MBMH feladata a kecskeméti új Mercedes-Benz gyár felépítése és működtetése, amely 2012-től a rastatti gyárral együttműködve fog termelni. Itt a jelenlegi A- és B-osztály utódainak 2 modelljét gyártják majd. A Daimler AG itteni beruházásának teljes összege mintegy 800 millió euró, a gyár 2500 új munkahelyet teremt a teljes kiépítettség elérésekor, a gyártási kapacitás 100.000 gépkocsi felett lesz.